Toluna – kyselysivuston ensikosketuksia

Toluna screenshot

Toluna on tuorein ”löytöni” kyselysivustojen joukossa. Kyseessä on verkkoyhteisön kaltainen paikka, jossa voi vastailla kyselyihin, luoda sellaisia itse ja äänestää muiden käyttäjien tekemissä kyselyissä. Näiden lisäksi Tolunassa voi osallistua tuotetestaukseen, jossa mikäli arpa suosii, saat kotiisi testattavaksi testituotteen. Tämän jälkeen kirjoitat siitä palautteen ja saat pitää tuotteen itselläsi.

Kyselyistä saa sadoista pisteistä tuhansiin, riippuen kyselyn kestosta. Näillä pisteillä voi valita itselleen tavaraa laajasta valikoimasta: lahjakortteja, lahjoja, arvontalippuja ja niin edelleen. Pisteet voi myös kääntää suoraan PayPal-tilillesi. Eli tässä mielessä hyvin perinteinen kyselysivusto.

Lähdin hiljattain testaamaan kyseisen sivuston toimintaa. Se, mikä sivustossa on mielenkiintoista, on se, että sinne saa halutessaan käytettyä paljon enemmän aikaa kuin moniin muihin kyselysivustoihin. Pisteitä saa monesta toiminnasta ja kyselyjä on auki usein – jopa niin usein, että päätin käydä ottamassa sähköpostimuistutukset uusista kyselyistä pois päältä, koska muuten sähköpostilaatikkoni sisältäisi pelkästään Tolunan viestejä.

Kysely liittyvät erittäin usein ”kuinka paljon tienaat ja mitä teet työksesi?” -kategoriaan, mutta tämä ei itseä haittaa. Kyselyjen kestokin on suhteessa verrattain pieni, eikä ”olemme jo saaneet riittävästi vastauksia tästä kohderyhmästä” -tilanteita synny kovin usein, mutta kuitenkin toisinaan.

Eli ensikokemuksilta Toluna vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Toistaiseksi on kuitenkin liian aikaista sanoa, onko tämä kaiken vaivan arvoista. Olen nimittäin vasta pääsemässä lunastamaan ensimmäiset palkinnot, ja niiden käsittelyajat ja toimitusvarmuus ratkaisevat hyvin pitkälle sen, onko tässä paikassa mitään järkeä. Verkon keskustelupalstoilta on saanut lukea hieman ristiriitaisia mielipiteitä, joten päätin ottaa tämän testattavaksi itse.

Mikäli sinulla on kokemuksia sivustosta, niin jätä kommenttiasi alapuolelle ja kerro se! Mikäli haluat itse liittyä sivustoon, niin pääset tekemään sen täältä: Toluna- Anna äänesi kuulua!

Saatat pitää myös näistä: