Rahaa blogisi kävijöillä? 4 vinkkiä affiliate-markkinointiin

Affiliate marketing

Mikä ihmeen affiliate?

Olet siinä määrin loistava kirjoittaja, että blogisi kerää kävijöitä. Kuinka voit hankkia rahaa blogisi kävijöillä? Vastaus tähän on affiliate-markkinointi. Mitä se sitten tarkoittaa?

Affiliate-markkinoinnilla tarkoitetaan muiden käyttäjien tai yhtiöiden tuotteiden mainostamista sivuilla. Yritys palkitsee sinua taasen tästä mainonnasta – aina kun joku esimerkiksi ostaa blogisi ns. affiliate-linkin kautta tuotteen yrityksen sivuilta, saat pienen siivun ns. välityspalkkiota. Osa myös palkitsee siitä, jos sivujesi kautta rekisteröidytään. Helpoin keino tähän on liittyä esimerkiksi TradeTracker- tai TradeDoubler -palvelun kaltaiseen kumppanuusverkostoon. Palvelut sisältävät siis laajan listan erilaisia mainostajia, jotka ovat liittyneet palveluun ja etsivät ns. julkaisijoita (publishers), joka olet siis sinä. Liityt vain palveluun, ja lisäät heidän affiliate-linkkinsä tai bannerinsa sivustollesi ja toivot, että joku klikkaisi sitä. Palvelut tuottavat valmiiksi html- tai bbcode-muotoiset linkit, joten minkäänlaista koodausosaamista linkkien lisäämiseen ei oikeastaan tarvita, jos sivustosi on WordPressin tai Bloggerin kaltaisella blogialustalla. Usein ainakin tradetracker tarjoaa ns. mainoskarusellin, joka pyörittää tietyllä mainosspotilla sivustollasi erilaisia, sinun valitsemiasi kuvamainoksia satunnaisesti. Tällöin etusivusi ei täyty sadoista eri mainoksista, vaan ne on siististi organisoitu ja sivustosi näyttää enemmän sivusto-kuin mainospainotteiselle.

Tradetrackerin kaltaisten palvelujen käyttö on heleppoa kuin mikä, jos olet hiemankin perehtynyt julkaisualustaasi (WordPress/blogger tms) ja osaat lisätä sinne bannereita tai tekstilinkkejä.

Alla vielä kuvaesimerkki TradeTrackerista. Jos sinun näytöllä sivusto on englanniksi, niin pääset sen muuttamaan kohdasta ”Regions” ja valitsemalla suomen. Huomaathan, että sinä olet tässä roolissa ”Julkaisija” joten jos haluat luoda tilin, niin paina ensiksi ”Julkaisijat” ja sen jälkeen ”Rekisteröidy julkaisijaksi”. Lisää ohjeita voit kysyä tämän sivun kommenttikentässä niin autan mielelläni sinut alkuun!

Vinkkejä aloittamiseen!

Alle on kasailtu neljä eri vinkkiä siihen, miten pystyt maksimoimaan sivustosi affiliate-tuotot ja toivottavasti tekemään edes jonkun euron asialla, jota rakastat tehdä – kirjoittamalla siitä mistä itse pidät. Mikään ei luo luovuutta enemmän kuin se, että huomaa ihmisten olevan kiinnostunut siitä, mitä teet joten ensimmäinen vinkki tietenkin on…

1. Luo kiinnostavaa sisältöä

Tämä melkein menee tietty sanomattakin, mutta hyvä blogi on sellainen, joka kerää paljon ihmisiä hyvin suppealta aihealueelta. Lukevat ihmiset ovat myös aidosti kiinnostuneita kyseisestä aiheesta, eivätkä vain selaile nettiä ja etsi jotakin. Tämä poimii taas lisää lukijoita, jos sivustollasi on lojaali käyttäjäkunta. Siihen sinä pääset kirjoittamalla kiinnostavaa, syvällistä sisältöä.

Sanotaan, että haluat luoda blogin jossa arvostelet erilaisia polkupyöriä. Ensimmäisten blogipostauksiesi joukossa on luonnollisena aiheena lempipyöräsi. Ei ole mitään hyötyä pelkästään listata pyöriä ja laittaa pyörien perään linkit ”tarkemmat tiedot täältä” tai ”sitä myy esimerkiksi tämä liike”, joiden sanoihin on upotettu uniikki affiliatelinkkisi. Lukeva käyttäjä haluaa oikeasti tietää, miksi se on sinun lempipyöräsi, ja mahdollisesti haluaa tietää ne pyörän tekniset detaljit jo sinun blogistasi. Sinun tehtävänäsi on siis ”markkinoid”a heille pyörääsi, tuoden kuitenkin rehellisen ja aidon mielipiteen siitä (ei siis mitään yltiöpositivismia tai imurikauppias-markkinointia) niin lukija voi itse päättää, toimiiko hän sinun tietojesi perusteella ja klikkaa affiliate-linkkiäsi.

2. Valitse vain relevantteja kumppanuusohjelmia

Ei ole mitään hyötyä laittaa muotivaatekauppojen bannereita tai linkkejä sivustolle, joka käsittelee pyöriä. Kuitenkin mieti, mistä muusta sivustosi lukijat saattavat olla kiinnostuneita kuin pyöristä – voi olla hyötyä lisätä kumppanuusohjelmaksesi esimerkiksi urheiluvaateliikkeitä tai muuta, joka voisi herättää kuitenkin lukijan kiinnostuksen.

3. Älä lyö yli

Vaikka voisi luulla, että mitä enemmän sitä parempi, niin älä luule niin. Pidä mainokset hillittyinä ja suhteellisen vähäisinä. Liika mainostaminen kusee hyvin nopeasti nilkoille ja karkottaa lukijan. Pidä suurin osa sisällöstäsi täysin vapaana mainoksista, niitä ei ole välttämätöntä olla jokaisessa sivuston kappaleessa. Sivuston sivupalkissa oleva mainos näkyy usein jokaisella sivulla, joten varsinaisen sisällön ei aina tarvitse sisältää mitään affiliate-linkkiä, vaan se voi vallan hyvin vain toimia keinona houkutella sivustollesi lisää kävijöitä. Et halua näyttää mainostajien tai muidenkaan silmissä ns. zero effort -bloggarilta joka haluaa vain lyödä rahoiksi. Mene aina sisältö edellä ja mainostus taka-alalla!

4. Ole intohimoinen

Tätä ei voi korostaa liikaa, sillä sinä olet tässä skeemassa tuote/palvelu jota myydään. Kun kirjoitat, ole varma, että kirjoitat omia asioitasi, joista olet kiinnostunut. Älä kopioi asioita muilta, vaan tuo esille jotain uutta ja sellaista, mitä olet itse ajatellut. Et varmastikaan tule menestymään välittömästi, vaan varaudu kirjoittamaan paljon ennen kuin onnistut. Menestyminen on hyvin harvoin yhtä helppoa kuin luulet. Hyvin usein tulet vielä epäonnistumaankin, joten varaudu myös siihen. Pääasia kuitenkin on, että teet mistä tykkäät ja mistä nautit, niin saatat yhtenä päivänä huomatakin, että juuri se on kantanut hedelmää, ja yhtäkkiä rakentamasi affiliate-verkosto alkaakin tuottamaan hedelmää ja ihmiset tekevät aitoja ostopäätöksiä perustuen sinun mielipiteisiisi.

Loppujen lopuksi, niin kliseistä kun se onkin, vinkkejä voi antaa vain hyvin rajoitetusti koska hyvä sisältö on se, mikä tekee blogista hyvän tai huonon. Joten ei muuta kuin näppäimistö sauhuamaan ja luovuutta kirjoittamiseen.

Saatat pitää myös näistä: